Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse

Byg bro til din fremtid

Med Specialisternes IT-STU

En 3-årig uddannelse skræddersyet til dig, der har autisme eller lignende kvaliteter

Om stu

Gør det, du er god til

Bliv klar til voksenlivet med Specialisternes STU. Med udgangspunkt i dine interesser bygger vi sammen videre på det, du brænder for. Der er plads til at være dig selv og vi har fokus på både din personlige, faglige og sociale udvikling.

I vores STU bliver du fagligt stærkere på IT, du lærer vigtige hverdags-skills og kommer i praktik. Sådan bygger vi sammen bro til din fremtid.

Introduktionsvideo

Få et indblik i vores STU

“Der var bare god stemning lige fra starten. Jeg blev taget godt imod og klikkede med de andre med det samme. Det er let at tale med de andre, fordi vi har mange af de samme interesser.”

– Mathias, nuværende elev.

Vi skaber synlige resultater

63% af vores elever er kommet videre i kompetencegivende uddannelse eller job over de seneste 5 år.

%

Praktik

Prøv kræfter med arbejdsmarkedet i praktik

I Specialisternes STU får du mulighed for at prøve dig selv af i forskellige praktikker.
Sammen finder vi ud af, hvilken slags arbejde eller uddannelse der passer til dig, efter du er færdig i vores STU.

Mere om praktik | Praktik case

Her tilbyder vi praktik- og erhvervsforberedende undervisning, som kan give indsigt i styrker og udfordringer og kan hjælpe med at afklare muligheder for at komme ud i de eksterne praktikker.

Mere om praktik | Praktik case

Vi arbejder ud fra tre eksterne praktikformer: 

 • Gruppepraktik – med og uden pædagogisk følgeskab.
 • Praktik med en ven – her kan to STU elever være i praktikforløb sammen.
 • Individuel praktik – en specialiseret praktik med fokus på individuelle STU mål.

Mere om praktik | Praktik case

Styrk dine IT-skills

Du har mulighed for at dygtiggøre dig inden for programmering, digital produktion, 3D og meget mere. Læs om udvalgte fag herunder.

I

Programmering

I dette fag bliver der undervist i programmering inden for spil, web, apps og lignende.

Programmeringsprogene omfatter html, C#, Python m.m.

I

Spildesign

I dette fag dygtiggør du dig indenfor de mange forskellige færdigheder, der kan være relevante når man laver et spil. Det kan være alt fra hvordan man definerer hvad spillet går ud på, til hvordan man rent faktisk laver det.

I

Digital produktion

I digital produktion arbejder du med forskellige digitale produktioner, herunder digital tegning og animation i 2D og 3D. Faget kommer bl.a. omkring programmerne Photoshop, Blender og Unity, og der er gode muligheder for fordybelse i individuelle eller fælles projekter.

I

3D

I dette fag beskæftiger du dig med forskellige områder inden for 3D, herunder de grundlæggende discipliner såsom modellering, texturering, animation, rendering m.m. Du har også mulighed for at arbejde med 3D-print. Det er desuden muligt, at arbejde med teknisk tegning i CAD programmer.

Besøg STU

Vil du lære os bedre at kende?

Hvis du er i målgruppen for en 3-årig STU, har du og dine nærmeste mulighed for at komme til en visitationssamtale, og efterfølgende kan du komme i introuge.

Ring eller skriv til os, så aftaler vi et tidspunkt for visitationssamtalen.

 

Ring til os

(+45) 46 93 24 00

Skriv til os

01.

Visitationssamtalen er vores første møde. Til mødet lærer vi hinanden at kende og du får en rundvisning på vores skole. Efter visitationen aftaler vi, hvornår du kan komme i introuge.

02.

I introugen vil du prøve kræfter med nogle af de fag, vi tilbyder. Du vil indgå i undervisningen på lige fod med de nuværende elever. Du vil møde vores elever og undervisere og mærke den stemning, der præger vores dagligdag.

03.

Efter introugen vil du have et bedre udgangspunkt for at kunne vurdere om vores STU er noget for dig. Ønsker du at gå i vores STU, kan du starte, når det passer dig. 

Uddannelse i ordentlige rammer

Herunder finder du information om personlig samtale, almenfag, vores undervisere, mødetider, kørselsordning og ferie.

I

Personlig samtale

Der afholdes hver uge individuelle samtaler, hvor der tages udgangspunkt i dine fortællinger og oplevelser af tiden hos Specialisterne samt dit skema og trivsel. Vi anvender bl.a. måltrappen, som visuelt giver et billede af dine læreprocesser. 

I

Underviserne

Underviserne i STU har forskellige kompetencer og baggrunde. Fælles for dem er, at de har høj faglighed og altid er der for dig. Normering: 1 underviser pr. 6 elever. Se underviserne

I

Kørselsordning

Din kommune sørger for transport til og fra Specialisterne, hvis du har behov for dette.

I

Almenfag

Du modtager undervisning i: Økonomi, kommunikation, E-borger, hygiejne, arbejdsplads- og uddannelsesnormer, madkundskab, rengøring, at flytte hjemmefra, transporttræning, uddannelsesvejledning m.m. 

I

Mødetider

Mødetid i STU er kl. 10-14:30 mandag, tirsdag, torsdag og fredag og kl. 10-13.30 onsdag. Som elev er du altid velkomne til at komme hos Specialisterne, både før og efter mødetid.

I

Ferie 2021/2022

 • 1. skoledag mandag d. 9. august
 • Efterårsferie 16. – 24. oktober
 • Juleferie 18. december – 2. januar 
 • Vinterferie 12. – 20. februar
 • Påskeferie 11. – 18. april
 • Store Bededagsferie 13. – 15. maj
 • Kr. Himmelfartsferie 26 – 29. maj
 • Pinseferie 4. – 6. juni
 • Sidste skoledag torsdag den 23. juni
Første skoledag i 2022/2023 er den 8. august.
v

Indsigt

Bliv klogere på vores STU

Praktik i STU for unge med autisme

STU-elever gør en forskel i deres praktik

”Jeg føler det er meget mere pligtopfyldende. Det er meget mere direkte accomplishments. Alt det du gør, gør en forskel lige her og nu. Hvilket jeg virkelig godt kan lide.” Læs mere

særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse

LAN arrangementer skaber nye venskaber og forstærker eksisterende

Til LAN arrangementer er der en enormt hyggelig stemning og eleverne stortrives på deres hjemmebane i de forskellige spil. Læs mere

STU-elev i praktik i Superbrugsen

”Praktikken giver mig en masse glæde. Jeg synes, at jeg bruger min hjerne til noget fornuftigt, og jeg bliver trænet i at være sammen med andre mennesker.” Læs mere

Elever

år på STU

IT-fag

undervisere

Kontakt STU

Lokation: Lautruphøj 1-3, 2700 Ballerup

Email: [email protected]

Telefon:(+45) 46 93 24 00

Telefontid: M-F: 9.30 – 15.00

Om Specialisterne

Vi kæmper for et arbejdsmarked, hvor alle bliver set med en forældres kærlige øjne. Hvor potentialet vægtes højere end udfordringerne, og hvor alle menneskers talenter udfoldes, så både selvværd og samfundskraft styrkes. Vi mener, at alle mennesker har ret til at bidrage til fællesskabet, og at et rigt samfund skal vende blikket udad, og favne diversiteten i alle dens former. Læs mere om Specialisterne