Lyse fremtidsudsigter for de fem nyeste afgangselever fra Specialisterne STU

27. jun 2022 | Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse

ungdomsuddannelse autisme københavn

Torsdag den 23. juni sagde Specialisterne STU farvel til fem elever, der alle har spændende planer for deres fremtid.

Spændende planer efter endt STU

Alle fem afgangselever har konkrete planer for fremtiden. En skal starte på smeduddannelse på TEC, en på forberedende grunduddannelse (FGU), en er på vej til New York for at følge sin musikdrøm og den sidste tager et sabbatår, inden han ønsker at videreuddanne sig. Foruden de 5 fem afgangselever, har en elev fået fuldtidsarbejde hos Brunn og Ramussen. Derfor siger han også farvel til Specialisterne STU denne sommer. 

Mathias Hjulmann, der skal starte på FGU Nord i Ballerup efter sommerferien, oplever at han har udviklet sig meget i løbet af sin ungdomsuddannelse:

“Det bedste for mig er, at jeg er blevet meget mere afklaret med, hvad jeg vil i fremtiden, end før jeg startede. Jeg har fået et mere klart syn på fremtiden.” 

Men det er ikke kun i forhold til fremtidsudsigter at han står stærkere – han har også fået gode venner. Med ham til afslutningen var foruden hans familie også to tidligere STU-elever, der var kommet for at fejre hans stor dag hos Specialisterne.

autisme venskab

Underviserne er stolte af eleverne

De fem glade elever blev sendt ud i verden med sol, sang og en tale fra souschef Viktor Hansen, der var tydeligt berørt: 

“Det er altid en dejlig dag, at se nogle unge mennesker, som virkelig har udviklet sig enormt meget på tre år. Vi ved at vi sender unge mennesker videre, der har fantastiske forudsætninger for at klare sig godt. Så det er vi glade for. Men samtidig giver det en klump i halsen på os undervisere, der har været meget tæt på dem i tykt og tyndt.” 

STUens undervisere kommer meget tæt på de unge mennesker i løbet af uddannelsens tre år – tre år hvor eleverne udvikler sig med kvantespring. Spændvidden i de afgående elevers fremtidsplaner viser med al tydelighed, at de har fået den nødvendige ballast til at vide, i hvilken retning deres liv skal udvikle sig. 

Vi ønsker de 5 elever endnu et kæmpe stort tillykke og al held og lykke frem over.

Efter sommerferien begynder ti nye elever i Specialisterne STU, hvor de skal udvikle sig personligt, fagligt og socialt over de kommende 3 år. 

Specialisterne STU er en 3-årig IT-orienteret uddannelse skræddersyet til dig med autisme eller lignende kvaliteter.